Kostfiber.
För en Mage i Balans

The information on this page is in Swedish.
For English translation don’t hesitate to get in touch with us.

Mat för de nyttiga bakterierna i tarmen!

Sunwic är en naturlig produkt från guarplantans böna. Denna böna har i hundratals år används som basföda i bland annat Indien och Pakistan. Det pulver som framställs från bönans insida består av hela 87 % lösliga fibrer. Generellt är lösliga fibrer som mat för tarmens nyttiga bakterier. Dessa bakterier skapar en bra näring för cellerna i tarmväggen och bidrar på så sätt till att vi mår bra!

Fibrer kan öka avföringens hastighet genom grovtarmen och göra avföringen mjukare genom att binda vatten. Detta har visats i många studier på barn, vuxna och äldre. Produkten går alldeles utmärkt att ta för både gravida och barn. Det är en helt naturlig produkt! Som livsmedel har den använts sedan 1993.

 

87% Lösliga fibrer

Sunwic, För en mage i balans.

Gör så här.

Produkten är utan smak, lättlöslig och bildar inte gel. Den är fri från socker, sötningsmedel, gluten och laktos.

Ta Sunwic i samband med måltid. Pulvret löser sig lätt i varm och kall dryck. Det går även bra att blanda i maten, exempelvis gröt, yoghurt eller fil. Ej lämpligt att blanda i dryck som är kolsyrat.

Vad är mjölksyrebakterier och varför vill man ha fler?

Mjölksyrebakterier finns naturligt i vår tarm och i många nyttiga livsmedel exempelvis yoghurt och fil. Dessa bakterier kan alltså vara verksamma både i livsmedel och i vår tarm. Mjölksyrabakterier omvandlar kostfibrer till olika nyttiga ämnen i vår tarm, exempelvis mjölksyra. Vi mår bra av dessa bakterier och vad de producerar för oss. Mjölksyrabakterier hjälper vårt immunförsvar på flera olika sätt.

Ammande barn har väldigt mycket av dessa mjölksyrabakterier eftersom de får dessa bakterier från sin mamma från födseln. I tillägg så innehåller modersmjölken otroligt mycket lösliga kostfibrer som är som mat för mjölksyrebakterierna.

3